Ook Nederland krijgt te maken met een fiscale regeling voor zonnepanelen. Een bezitter hiervan betaalt vanaf nu btw over de teruggeleverde stroom. Vanaf nu ben je dus als bezitter van zonnepanelen een zogeheten btw-ondernemer. Er zijn echter problemen, de vraag is namelijk hoe men bepaalt welke stroom van wie afkomstig is.

Aanschaf slimme meter

Om te bepalen van wie welke stroom afkomstig is, kan gebruik gemaakt worden van een ‘slimme meter’. Dit apparaat houdt precies bij hoeveel de zonnepanelen opwekken, hoeveel er terug wordt geleverd en hoeveel stroom er van de energieleverancier afkomstig is. Het probleem is dat niet iedereen hierover beschikt en dat deze nu apart moet worden bijbesteld, wat natuurlijk ook weer geld gaat kosten.

Fiscaal voordeel voor zonnepanelen

Toch kunnen we ook het positieve zien in deze nieuwe regeling. Het voordeel is dat je de aanschafprijs van de zonnepanelen en omvormers fiscaal mag aftrekken. Hierdoor ben je zo’n paar honderd euro’s per jaar goedkoper uit. Bovendien zijn zonnepanelen nog steeds aantrekkelijk gezien de stijgende energieprijzen. Een rekensom: Stel je koopt 10 panelen wat je ongeveer 3500,- euro kost. In 6 tot 8 jaar tijd heb je dit terugverdiend (besparing van zo’n 500 euro per jaar aan energiekosten). Alles wat je hierna verdiend is dus volledig gratis! En bovendien ben je milieubewust bezig.

Kosten besparen op zonnepanelen

Wij Nederlands letten veel op de centjes. Investeren in zonnepanelen is leuk maar het moet ook rendabel zijn. Om geld te besparen op de kosten kun je het beste installateurs vergelijken. Op dit moment houden veel installateurs net het hoofd boven water. Daarom is het verstandig om niet bij de eerste de beste installateur een zonnepaneel systeem te kopen. Het is verstandig om eerst even rond te kijken. Dit kun je nu nog sneller doen met een geheel gratis service. Door een simpel formulier in te vullen kun je 3 installateurs uit jouw  eigen regio vergelijken. Op deze manier bespaar je tot wel 30% op de kosten. Wees slim en vergelijk snel zonnepanelen.

 

Nog meer vergelijken? Bezoek OfferteAdviseur.nl.

Berichten