Groene energieleveranciers

Groene energieleveranciers


Op de pagina hebben wij een overzicht gemaakt van de groenste energieleveranciers van Nederland. Deze lijst is goedgekeurd door de experts van energievergelijker EasySwitch.nl. Voor meer informatie over de energieleveranciers, zoals bijvoorbeeld klantbeoordelingen kun je het beste EasySwitch.nl bezoeken.

Hoe werkt groene energie vergelijken


  1. Vul eerst uw postcode en huisnummer in. Bijv: Postcode ‘1234 AA’ en Huisnummer ‘1 A’.
  2. Geef aan of u een dubbele of enkele energiemeter gebruikt in huis.
  3. Selecteer het aantal personen in uw huishouden of vul uw energieverbruik in.
  4. Kies uw huidige energieleverancier, klik op “Vergelijk energieprijzen” en start met vergelijken.

Hieronder in de vergelijker worden alle energieleveranciers vergeleken. Wilt u alleen groene energieleveranciers vergelijken? Kies dan linksboven in de vergelijker voor de optie “groen” of “extra groen”.

  • Alle leveranciers
  • Beste aanbiedingen
  • 100% onafhankelijk
  • Nooit zonder gas en licht
  • Bespaar tot €434
  • 14 dagen bedenktijd

Klantenservice:
020 – 531 76 73
VERGELIJKEN

Alle energieleveranciers

OVERSTAPPEN

Gratis overstapservice

BESPAREN

Bespaar tot € 434

BudgetEnergie

BudgetEnergie is een relatief nieuwe speler op de energiemarkt. Het bedrijf levert CO2-gecompenseerd gas en groene stroom. Een groot deel van de groene stroom van BudgetEnergie wordt geĂŻmporteerd uit het buitenland omdat er in Nederland nog te weinig groene energie wordt geproduceerd. Hierdoor is groene stroom uit Nederland duurder. Deze energieleverancier stimuleert consumenten om ook zelf groene energie op te wekken omdat het bedrijf er wel naar streeft om al haar groene stroom uit Nederland te halen.

Energie Direct

Energie Direct is de grootste online energieleverancier van Nederland. Het bedrijf is met ruim 600.000 klanten momenteel de op drie na grootste energieleverancier van Nederland. Je kan bij deze leverancier kiezen voor grijze en groene stroom, waarbij duurzame energie ongeveer €2 extra per maand kost.

Greenchoice

Greenchoice is in 2001 opgericht met als doel om het gebruik van groene energie in Nederland te stimuleren. Verder is dit een partij die het opwekken van groene energie onder haar klanten aanmoedigt. Greenchoice biedt ook een beloning voor klanten die hun energie zelf opwekken. Volgens de website krijgen klanten van Greenchoice die zelf energie opwekken een halve eurocent korting per kWh (maximaal 10.000 kWh) op de mix van energie uit duurzame bronnen.

Nederlandse Energie Maatschappij

De Nederlandse Energie Maatschappij hield zich tot en met 2011 enkel bezig met de consumentenmarkt, maar richt zich sinds 2012 ook op de zakelijke energiemarkt. Deze energieleverancier levert groene stroom dat voor 100% is opgewekt door waterkracht. Dit wordt ingekocht bij waterkrachtcentrales in Scandinavië.

Eneco

Eneco richt zich volledig op duurzame energie en heeft als missie “duurzame energie voor iedereen”. Het bedrijf richt zich op drie pijlers: energie besparen, samen duurzame energie opwekken en duurzaam afnemen. Volgens het bedrijf nemen alle particulier en MKB-klanten op dit moment 100% schone energie af. Als er geen mogelijk is tot zonne-energie of wind-energie, zet Eneco gas in.

Electrabel

Electrabel maakt onder uit van GDF SUEZ, een wereldspeler op het gebied van energie, services, water en milieu. Het bedrijf investeert in hernieuwbare bronnen, zoals windenergie op land en biomassa. Electrabel is de grootste elektriciteitsproducent van Nederland en wekt groene energie op in binnen- en buitenland. In Nederland ligt de nadruk op biomassa en windenergie.

Oxxio

Oxxio probeert haar klanten inzicht te bieden in het energieverbruik en zo meer bewust te maken van het eigen verbruik. Dit wordt bijvoorbeeld gedaan met behulp van de Energie Monitor. Het bedrijf levert altijd 100% groene stroom aan huishoudens en kleinzakelijke klanten. Grootzakelijke klanten krijgen een mix van groene en grijze stroom.

Hulp nodig? 020 – 531 76 73

Ervaringen van recente overstappers:

Handig

De site is erg gemakkelijk en overzichtelijk. Ik heb de aanbiedingen van diverse gaslicht leveranciers goed kunnen uitpluizen en daarop een beslissing gemaakt.

J. Verheijden | Den Haag

Fantastisch

De energie vergelijker is snel en erg overzichtelijk. Wij vergelijken ieder jaar gas licht en doen ieder jaar een leuke besparing. Geen gedoe met papieren en zo gebeurd.

S. Jonbokloff | Leiden

Gemakkelijk

Goed overzicht van alle gas en licht leveranciers. 1 klik, gegevens invullen en.. overgestapt! Gemakkelijke en goede service als je er niet zelf uitkomt.

A. Passenier | Amsterdam

Vergelijk groene energie en bespaar honderden euro’s op uw energiekosten!Veilig & betrouwbaar


groene energieleveranciers

Met ons keurmerk van Stichting Webshop Keurmerk stellen we u veilig en kunt u betrouwbaar gas en licht vergelijken op het internet.

100% onafhankelijk


groene energieleveranciers

De Nederlandse consument heeft Degroeneenergievergelijker.nl in 2015 positief beoordeeld als onafhankelijke groene energie vergelijker.

Beste gas en licht vergelijker


groene energieleveranciers

deGroeneEnergievergelijker.nl is november 2012 door onafhankelijk onderzoeksbureau WUA verkozen tot beste gas licht vergelijker.

Online zekerheid


groene energieleveranciers

Websites die het Qshops webwinkelkeurmerk voeren bieden meer zekerheid. Tevens bemiddelt Qshops keurmerk bij geschillen.

Berichten