Groene energie opwekken

Groene energie opwekken


Grijze stroom wordt opgewekt uit fossiele brandstoffen. Deze bronnen zullen ooit uitgeput raken. Daarom zullen we in de toekomst ons steeds meer gaan richten op duurzame energie. Consumenten kunnen ook zelf stroom gaan opwekken en op deze manier energieproducent worden. De opgewekte stroom kan dan terug geleverd worden aan het elektriciteitsnet. Dit wordt ook wel decentrale energieopwekking genoemd.

Er zijn verschillende manier om zelf energie op te wekken. Hieronder een overzicht van de bekende manieren van decentrale energieopwekking.

Zonne-energie opwekken

U kunt zelf zonne-energie opwekken door gebruik te maken van zonnepanelen. U kunt namelijk zonnepanelen (laten) plaatsen op verschillende plekken rondom uw huis. Echter, meestal worden zonnepanelen op het dak geplaatst. Met behulp van zonnepanelen kunt u zonlicht omzetten in elektriciteit. U zou ook bijvoorbeeld CV-water kunnen verwarmen met behulp van zonnecollectoren. Een nadeel van het gebruik van zonnepanelen is dat het een redelijk grote investering is met een behoorlijk lange terugverdientijd.

Windenergie opwekken

U kunt ook zelf windenergie opwekken. Dit komt echter minder vaak voor en wordt ook gezien als een grote investering. Gezien de omvang van windmolens, wordt windenergie door particulieren vaker opgewekt met behulp van windturbines. Er zijn kleine windturbines op de markt die zijn geschikt voor thuisgebruik. Deze windturbines worden net als zonnepanelen vaak op het dak geplaatst. Ook voor deze manier van groene energieopwekking, geldt een lange terugverdientijd van ongeveer 35 jaar.

HRe-ketel

Een Hoog Rendement electriciteitsketel (HRe-ketel), ook wel micro-warmtekrachtketel genoemd, levert warmte in de vorm van warm water. Daarnaast wekt de HRe-ketel elektriciteit op. Een HRe-ketel produceert gemiddeld ongeveer 2500 kWh. Dat is ongeveer de helft tot twee derde van het gemiddelde verbruik van een huishouden. Hierdoor kunnen consumenten fors besparen op de energierekening, omdat er minder elektriciteit nodig is van de energieleverancier.

Hoe werkt groene energie besparen


  1. Vul eerst uw postcode en huisnummer in. Bijv: Postcode ‘1234 AA’ en Huisnummer ‘1 A’.
  2. Geef aan of u een dubbele of enkele energiemeter gebruikt in huis.
  3. Selecteer het aantal personen in uw huishouden of vul uw energieverbruik in.
  4. Kies uw huidige energieleverancier, klik op “Bereken nu” en start met vergelijken.
Energie vergelijken

  • Alle leveranciers
  • Beste aanbiedingen
  • 100% onafhankelijk
  • Nooit zonder gas en licht
  • Bespaar tot €434
  • 14 dagen bedenktijd

Klantenservice:
020 – 531 76 73
VERGELIJKEN

Alle energieleveranciers

OVERSTAPPEN

Gratis overstapservice

BESPAREN

Bespaar tot € 434


Hulp nodig? 020 – 531 76 73

Ervaringen van recente overstappers:

Handig

De site is erg gemakkelijk en overzichtelijk. Ik heb de aanbiedingen van diverse gaslicht leveranciers goed kunnen uitpluizen en daarop een beslissing gemaakt.

J. Verheijden | Den Haag

Fantastisch

De energie vergelijker is snel en erg overzichtelijk. Wij vergelijken ieder jaar gas licht en doen ieder jaar een leuke besparing. Geen gedoe met papieren en zo gebeurd.

S. Jonbokloff | Leiden

Gemakkelijk

Goed overzicht van alle gas en licht leveranciers. 1 klik, gegevens invullen en.. overgestapt! Gemakkelijke en goede service als je er niet zelf uitkomt.

A. Passenier | Amsterdam

Vergelijk groene energie en bespaar honderden euro’s op uw energiekosten!Veilig & betrouwbaar


groene energie opwekken

Met ons keurmerk van Stichting Webshop Keurmerk stellen we u veilig en kunt u betrouwbaar gas en licht vergelijken op het internet.

100% onafhankelijk


groene energie opwekken

De Nederlandse consument heeft Degroeneenergievergelijker.nl in 2015 positief beoordeeld als onafhankelijke groene energie vergelijker.

Beste gas en licht vergelijker


groene energie opwekken

deGroeneEnergievergelijker.nl is november 2012 door onafhankelijk onderzoeksbureau WUA verkozen tot beste gas licht vergelijker.

Online zekerheid


groene energie opwekken

Websites die het Qshops webwinkelkeurmerk voeren bieden meer zekerheid. Tevens bemiddelt Qshops keurmerk bij geschillen.

Berichten