Energie besparen

Energie besparen


De meeste mensen zouden natuurlijk graag wat meer energie willen besparen. Dit leidt immers tot een lagere energierekening. U zou energie kunnen besparen door zelf energie op te wekken. U kunt dan zelf gebruik maken van de door u zelf opgewekte energie of u kunt deze terugleveren aan uw energieleverancier in ruil voor een vergoeding.

Toch is een lagere energierekening niet het enige voordeel van energie besparen. Een lager energieverbruik leidt namelijk ook tot minder CO2-uitstoot, wat gunstiger is voor het milieu.Wanneer u vervolgens een laag energieverbruik ook nog weet te koppelen aan de goedkoopste energieleverancier behaalt u maximaal rendement en bespaart u dus ook maximaal in de kosten op uw energie.

Lees meer tips over energiebesparing.

U kunt op veel verschillende manier proberen om uw energieverbruik terug te dringen. Niet iedereen is zich bewust van de vaak eenvoudige manieren waarop energie kan worden bespaard. Hieronder vindt u een aantal tips die u kunnen helpen om energie te besparen.

 • Sommige huishoudelijke apparaten verbruiken veel energie. Als u er geen gebruik van maakt, probeert u dan om de elektrische apparatuur helemaal uit te zetten en niet op de stand-by-stand.
 • Vervang uw lampen door spaar- of led lampen. Spaarlampen verbruiken ongeveer 75% minder energie dan gloeilampen en gaan bovendien veel langer mee. Led lampen verbruiken nóg minder dan spaarlampen en verbruiken ongeveer 85% minder energie dan gloeilampen. Deze lampen gaan ook nóg eens langer mee dan spaarlampen.
 • Gebruik minder warm water. Dit leidt namelijk ook tot een lager stroom- en gasverbruik. Korter douchen of op een lagere temperatuur wassen scheelt al in de energiekosten. U kunt, indien mogelijk, ook proberen om de was buiten op te hangen in plaats van de droger te gebruiken.
 • Probeer uw energieverbruik inzichtelijk te maken door bijvoorbeeld een energieverbruiksmeter aan te schaffen.
 • Let op het energielabel bij aanschaf van huishoudelijke apparaten.
 • Laat uw afzuigkap niet te lang aanstaan. Een afzuigkap zuigt namelijk warme lucht uit uw huis weg.

Hoe werkt groene energie besparen


 1. Vul eerst uw postcode en huisnummer in. Bijv: Postcode ‘1234 AA’ en Huisnummer ‘1 A’.
 2. Geef aan of u een dubbele of enkele energiemeter gebruikt in huis.
 3. Selecteer het aantal personen in uw huishouden of vul uw energieverbruik in.
 4. Kies uw huidige energieleverancier, klik op “Bereken nu” en start met vergelijken.
Energie vergelijken

 • Alle leveranciers
 • Beste aanbiedingen
 • 100% onafhankelijk
 • Nooit zonder gas en licht
 • Bespaar tot €434
 • 14 dagen bedenktijd

Klantenservice:
020 – 531 76 73
VERGELIJKEN

Alle energieleveranciers

OVERSTAPPEN

Gratis overstapservice

BESPAREN

Bespaar tot € 434


Hulp nodig? 020 – 531 76 73

Ervaringen van recente overstappers:

Handig

De site is erg gemakkelijk en overzichtelijk. Ik heb de aanbiedingen van diverse gaslicht leveranciers goed kunnen uitpluizen en daarop een beslissing gemaakt.

J. Verheijden | Den Haag

Fantastisch

De energie vergelijker is snel en erg overzichtelijk. Wij vergelijken ieder jaar gas licht en doen ieder jaar een leuke besparing. Geen gedoe met papieren en zo gebeurd.

S. Jonbokloff | Leiden

Gemakkelijk

Goed overzicht van alle gas en licht leveranciers. 1 klik, gegevens invullen en.. overgestapt! Gemakkelijke en goede service als je er niet zelf uitkomt.

A. Passenier | Amsterdam

Vergelijk groene energie en bespaar honderden euro’s op uw energiekosten!Veilig & betrouwbaar


energie besparen

Met ons keurmerk van Stichting Webshop Keurmerk stellen we u veilig en kunt u betrouwbaar gas en licht vergelijken op het internet.

100% onafhankelijk


energie besparen

De Nederlandse consument heeft Degroeneenergievergelijker.nl in 2015 positief beoordeeld als onafhankelijke groene energie vergelijker.

Beste gas en licht vergelijker


energie besparen

deGroeneEnergievergelijker.nl is november 2012 door onafhankelijk onderzoeksbureau WUA verkozen tot beste gas licht vergelijker.

Online zekerheid


energie besparen

Websites die het Qshops webwinkelkeurmerk voeren bieden meer zekerheid. Tevens bemiddelt Qshops keurmerk bij geschillen.

Berichten